Boka tid

Del 2 av 3

Bohemiskt och ekologiskt. Något vi sett de gångna åren som växer sig starkare och starkare. Och växter – det är gärna något vi låter gro inne hos oss i våra hem, i mängder dessutom, tillsammans med några återvunna möbler t.ex.
Vi har blivit alltmer medvetna om miljöpåverkan när det gäller olika material och livsstil. Vi tar gärna emot mormors gamla köksbord och målar om till något nytt men ändå vintage. Vi köper gärna kläder second hand för att det är unikt, klimatsmart men faktiskt ganska snyggt! Vi pysslar och donar gärna själva, har egna små plantage, odlar våraegna kryddor och bygger gärna själva. Tack vare mycket DIY-videor och liknande så har vi många vågat ta fram den händiga sidan ut ur oss själva. DYI som är en förkortning av det engelska ”Do it yourself” kan förklaras som ”Gör det själv-projekt”, sånt smått och gått man själv kan pyssla med hemma. Kika in på NIFTY för många händiga små tips och tricks för att förenkla din livsstil.

Denna trend har växt fram då vi börjar inse att vi människor konsumerar och gör oss av med så mycket mer resurser än vad vår jord klarar av att producera. Vi börjar äta mer ekologiskt, mer vegetariskt och till och mer veganskt! Känns den här trenden fortfarande ny och för främmande för dig? Spännande hoppas bara vi, för att det är aldrig försent att inspireras en gnutta utav denna trend. Jag tycker personligen att många unga är väldigt måna och duktiga på att haka på just på denna biten. Om du också vill inspireras i just det kulinariska och få mathjälp, klicka in här eller på bilden TASTY och gå via Facebook. Väärldens smidigaste matlagninsgvideos som trillar in i ditt nyhetsflöde var o varannan dag om du följer sidan – och bäst utav allt, videorna är korta och enkla! Nu vet ni kanske vad ni ska laga imorgon kväll till middag!

inredning:

  • material som trä förekommer alltmer än plast
  • hantverk utav olika slag som t.ex. smyckeshängare utav grenar, utemöbler utav lastpallar etc.
  • mini-plantage och eko-tänk

mode:

  • second hand
  • mönster och färger 
  • mocka och skinn med fransar
  • bandanas är även återkommande här
  • även så med vida och höga byxor i tunnare tyg